تمام مدارک آمريکا براي دخالت ايران در عراق

اتهام تازه آمريکا: مرگ سربازان آمريکايی بابمبهای ايرانی!
آمریکا باز هم برای چندمین بار طی یک ماه گذشته ادعای دخالت و توطئه ایران در عراق تکرار کرد و این ادعا درحالی اتفاق می‌افتد که چندی پیش فرمانده نظامیان آمریکایی در عراق خبر از اسناد و مدارک فوق العاده معتبر مبنی بر همکاری ایران با شورشیان مخالف آمریکا در عراق داد و گفته بود که این مدارک را به مجلس سنای آمریکا ارئه خواهد کرد ولی به دلایل نامعلوم این مدارک و اسناد خیلی معتبر را ارائه نداد و اعلام کرد که اسناد و مدارک خود را باید بازبینی کند.

و این بار ارتش آمریکا در جدیدترین ادعا مقامات ایران "دربالاترین سطح" را متهم کرده است که بمب های پیشرفته ای را که انفجار آنها در کنار جاده های عراق در حال افزایش است، موسوم به EFP در اختیار شورشیان شیعه در عراق قرار می دهند.

به گزارش بی بی سی، مقامات ارشد دفاعی آمریکا به خبرنگاران در بغداد گفتند که استفاده از این بمب ها موجب کشته شدن 170 سرباز آمریکایی و مجروح شدن 620 سرباز دیگر آمریکایی، از سال 2004 تاکنون شده است.

این بمب قادر به منهدم کردن یک تانک آبرامس است.

تایید ادعای آمریکا مبنی بر این که این بمب ها بطور قاچاق از ایران به عراق آورده شده اند، توسط یک منبع مستقل امکان پذیر نیست.

مقامات آمریکایی که به شرط ناشناس ماندن برای خبرنگاران صحبت می کردند اظهار داشتند که کارشناسان اطلاعاتی آمریکا معتقدند که این بمب ها در ایران ساخته شده و به دستور مقامات ارشد در تهران، به طور مخفیانه به عراق فرستاده شده اند.

آمریکا در گذشته مدعی شده بود که از تسلیحات ایرانی در عراق استفاده می شود ولی تاکنون هرگز مقامات دولت ایران را متهم به دخالت مستقیم در این کار نکرده بود.

آمریکایی ها قبلا گفته بودند که آنها از مجموعه ای از اطلاعات، تسليحات و مواد منفجره ای که در جريان يورش ها در عراق کشف و ضبط کرده اند، استفاده کرده اند تا ثابت کنند ايران برای شورشيان عراقی که در خشونت ها درعراق دست دارند، تدارکات فراهم می آورد.

خبرنگار بی بی سی در بغداد می گويد قرار بود اين شواهد چند هفته قبل ارائه شود ولی برای اطمينان خاطر از اينکه منابع اطلاعاتی کاملا محافظت شده و آنچه در اختيار مردم قرار می گيرد با اعتبار باشد، پيش نويس دوسيه مورد بحث چندين بار تغيير يافته است.

پیشتر یک سناتور آمريکايی گفته بود فرماندهان ارتش ايالات متحده در عراق شواهد و مدارکی به گروهی از قانونگذاران آمريکايی نشان داده اند که از دخالت ايران در حمايت تسليحاتی از برخی گروههای مسلح عراقی حکايت می کند.

سناتور جو ليبرمن، نماينده مستقل ايالت کانکتيکات در مجلس سنای آمريکا به خبرگزاری آسوشيتدپرس اظهار داشته بود با ديدن اين شواهد و مدارک قانع شده که ايران به برخی گروههای عراقی اسلحه می دهد تا به نظاميان آمريکايی در کشورشان حمله کنند.

اخیرا نیز رابرت گيتس وزير دفاع آمريکا در جمع گروهی از خبرنگاران گفته بود برخی سلاحها و مهماتی که از گروههای شورشی عراقی به دست آمده شماره سريال‌ها و نشانه های ايرانی دارد.

اين گزارش، يافته های خود را مبتنی بر اسناد طبقه بندی شده دولت آمريکا و اظهارات برخی فرماندهان آمريکايی در عراق معرفی کرده بود.

ايران نه تنها هر گونه دخالت در نا آراميهای عراق را تکذيب می کند بلکه مقامات اين کشور می گويند رهبران عراقی از آنها خواسته اند برای بازگرداندن ثبات و امنيت به کشورشان به آنان کمک کنند.
ترديد سناتورها درباره مدارك دخالت ايران در عراق
تعدادی از سياستمداران مخالف دولت در آمريکا در مورد متهم کردن ايران به دخالت در عراق هشدار داده‌اند و نخست‌وزير استراليا از سخنان يکی از داوطلبان نامزدی رياست جمهوری آمريکا در مورد عراق انتقاد کرده است.

به گزارش «بي.بي.سي»، پس از آن‌که منابع نظامی آمريکايی در عراق آنچه را که شواهد حمايت تسليحاتی ايران از شبه نظاميان شيعه عراقی می خواندند به نمايش گذاشتند، چند تن از سياستمداران حزب دمکرات به دولت در مورد متهم کردن ايران و احتمال نادرست بودن شواهد ارايه شده هشدار دادند.

در واکنش نسبت به اين اظهارات، سناتور کريس داد، از اعضای ارشد حزب دموکرات در سنای آمريکا، در اشاره ای تلويحی به اتهامات دولت آمريکا عليه رژيم سابق عراق قبل از حمله به آن کشور، گفت که در گذشته دولت جورج بوش اطلاعات نادرستی ارايه کرده بود.
در مورد گزارش منابع نظامی آمريکايی، وی گفت: «من با ترديد به گزارش نگاه می‌کنم».

همچنين سناتور جان کری، عضو حزب دموکرات و رقيب جورج بوش در انتخابات دوره گذشته رياست جمهوری، همکاری با کشورهای منطقه از جمله ايران برای حل بحران عراق را توصيه کرد.
در مقابل، سناتور ميچ مک کانل، از حزب جمهوريخواه، گفت که ايالات متحده بايد به اقدامات مناسب برای حفاظت از نيروهای خود در عراق دست بزند.

اين سناتور جمهوريخواه افزود که چنين اقدامی می تواند شامل تعقيب و تنبيه کسانی باشد که درصدد آسيب رساندن به آمريکاييان هستند.

اين گزارش مي‌افزايد: دولت جورج بوش برنامه‌ريزی برای اشغال ايران را رد کرده اما نسبت به برخورد نظامی با موضوع مداخله ايران در عراق تمايل نشان داده است.
یزدفردا -بازتاب
  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا